9 år sedan World Trade Center rasade

Skrivet av Olof | Postad i Filmer | Postat den 13-09-2010

0

I helgen var det 9 år sedan fyra plan kapades av terrorister och resulterade till massor utav dödsoffer och lidande. Två plan vände mot New York och körde rakt in i World Trade Center skyskraporna. Det började med att ett plan körde in i det norra tornet och drygt 20 minuter kör ett annat plan in i det södra. Det blev en stor explosion vid kraschen och efter en stund rasade de båda. De människor som inte kunde ta sig ut från tornen fick panik när det bildades rök och vissa slog sönder fönsterna för att hoppa ut till en garanterad död. Förutom de som arbetade inne i tornet dog även brandmän och poliser vid raset. Totalt dog 2977 människor i attackerna, exklusive de 19 kaparna.

Förutom de två planen som körde in i World trade center kapades ett tredje plan och körde rakt in i Pentagon. Det fjärde planet kraschade på en åker, enligt den rapport som tagits fram efter olyckan höll passagerarna på att ta tillbaka krontrollen på planet och kaparna såg ingen annan utväg att själva krascha det.

Boston.com publicerade nyligen en bildsamling på den plats där de två tornen en gång stod och även på anhöriga till de som dött i olyckan. Följ länken nedan för att komma till artikeln.

http://www.boston.com/bigpicture/2010/09/911_in_2010_remembrance_and_re.html

Nedan kan ni också se en ihopsatt film när de två planen kör in i tornen och när de rasar. Det är svårt att förstå hur det var att befinna sig i närheten av olyckan den dagen. Mycket rörande!


Lämna en kommentar