Att jämföra kreditkort

Skrivet av Kim | Postad i Allmänt | Postat den 10-07-2011

0

kreditkortNuförtiden är det färre och färre som har några kontanter på sig, de flesta använder idag konto- och kreditkort för att göra betalningar i vardagslivet. Det är faktiskt säkrare att använda kreditkort än kontanter. Blir du bestulen på din plånbok kan du faktiskt direkt ringa och spärra kreditortet varvid dina pengar blir otillgänglia för rånaren. Samma sak gäller såklart om du också tappar bort plånboken, det är stört omöjligt att komma åt dina pengar om kreditkortet är spärrat. Försök att spärra dina kontanter om du blir av med plånboken, den som har din plånbok och kontanter kan sätta sprätt på dom direkt. Det blir också svårt att direkt bevisa att det är just dina kontanter det handlar om.

Nåväl, nog om kreditkort och säkerhet. När du ska ansöka om ett nytt kreditkort gör du bäst i att först kolla runt och jämföra kreditkort som finns tillgängligt för dig. Det finns flera bra sidor på internet som erbjuder information och översikt i ämnet. Det kan faktiskt skilja rätt mycket mellan olika kreditkort. Alltifrån årsavgifter (som kan vara gratis), räntefria kredittider till olika belöningssystem som bonuspoäng och olika ställen där du kan erhålla rabatter. Vissa kreditkort är ganska kostsamma, men kan å andra sidan erbjuda bra bonus till kunderna. Andra kreditkort är billigare att ansluta sig till, men då finns det kanske inget erbjudande som passar dig.

Du måste själv avgöra vad som är mest värdefullt för dig. Vill du ha en låg årsavgift och kostnad, eller vill du hellre ha en fin bonus? En stor aktör med generöst bonussystem är American Express, där kan omvandla dina bonuspoäng till allt från olika produkter att köpa till bokning av resor.


Lämna en kommentar