Att tänka på innan du köper spabad

Skrivet av Kim | Postad i Information | Postat den 09-03-2011

0

spabad

Det finns ett antal viktiga saker som kan vara bra att känna till och tänka på när man ska köpa och installera ett spa-bad. Det är ofta en ganska kostsam investering som bör planeras noggrant innan man skrider till verket. Många som impulsköper ett spabad eller en pool möts sedan av stora problem till följd av dålig planering och framförhållning, så det är alltid bäst att tänka efter före när det gäller sådana här saker.

Det första du bör undersöka är vilket elbehov ditt spa-bad kommer att ha. De flesta svenska modeller kräver 16 ampere, medan vissa importerade varianter kräver högre än så. Då kan det vara aktuellt att se över elen och hur den dragits. Ett enkelt tips för att slippa förstöra halva trädgården med kabeldiken etc. är att placera ditt spa-bad så nära huset som möjligt. På det viset slipper man även gå så långt i vinterkylan.

Nästa sak du behöver tänka på är grunden. Ett tomt spa-bad väger inte extremt mycket (även om det inte är något man plockar upp och bär iväg på axeln), men när det fylls med vatten ökar vikten snabbt. Underlaget som du placerar karet på måste vara helt plant, och kunna tåla flera tons vikt. Det måste också finnas god dränering på stället, då du kommer vilja kunna tappa ut vattnet i framtiden.

Sist men inte minst bör du också tänka på att placera ditt spa-bad lite avsides och skyddat från insyn. Det är rättvist både mot dig och dina grannar, och det enklaste sättet att undvika pinsamma situationer.

Glöm inte alla pool-kemikalier som behövs. Läs mer om den processen på poolcare.se eller vattenexperten.se.


Lämna en kommentar