Funderingar över framtidens sökmotoroptimering

Skrivet av Kim | Postad i Information | Postat den 10-05-2012

0

Efter googles senaste uppdatering som går under namnet penguin har det blivit mycket svårare att bygga upp inkomstbringande affilitesajter inom svåra och tuffa nischer. Tidigare har man ganska lätt kunnat bygga upp en bra sajt med bra innehåll för att sedan successivt bygga länkar från ett länknätverk,länkkataloger, arikelkataloger, web2.0 eller andra medier.

Efter den senaste algoritmuppdateringen har det blivit mycket svårare att utnyttja dessa käller eftersom Google tagit krafttag mot all sorts onaturligt länkbygge. Tidigare har de hellre låtit sajter som använder dessa metoder vara så länge det inte går över en viss gräns. Detta verkar inte gälla längre och nu försummas risken att oskyldiga sajter drabbas. Den risken är tydligen värd att ta nu för att få bort webbspammet.

Frågan är nu hur man ska gå till väga för att få ”naturliga” länkar till sajter om tandblekningsmedel och bingo som vanligtvis ALDRIG får några länkar den naturliga vägen. Ta tex provapingo.se eller bingo-spel.nu. Hur ska man som sökmotoroptimerare göra?

Missförstå mig inte. Jag vill helst slippa bygga länkar själv. Men det skiljer ganska mycket på sajter om poker, tandblekning, bingo mm än supernishade sajter som tex handlar om att köpa ett vindkraftvärk eller liknande. Dessa har faktiskt en teoretisk hyffsad chans att få lite länkar om innehållet är bra.


Lämna en kommentar