Smokingens historia

Skrivet av Kim | Postad i Mode | Postat den 16-04-2011

0

smokingSmokingen används idag av många män som vill klä sig snygg till fester eller andra festligheter där man måste vara fin klädd. Smokingen hade först dock ett annat syfte än att man skulle vara snygg i den.

När smokingen först börjades användas av finare folk bak i historien så användes smokingen som en rökrock, där av namnet ”smoking”. Anledningen att man använde rock när man skulle röka var för att damerna inte skulle störas av röklukten som de drog in i fin salarna. Smokingen togs fram av en Edvard VII av Storbritannien. Smokingen har rätt många delar, faktiskt fler än vad man kan tro. Förutom en rock som många förknippar med en smoking så ska man även ha svarta byxor utan något slag, svart fluga, hängslen (också svarta) vit smokingskjorta osv.

Som du kan se så användes inte några speciellt färgglada färger av finare människor bak i historien. Utan det vara bara svart och vitt som männen bar när de var fest klädda. Kvinnor dock kunde ha mer färg än vad männen kunde ha. Så helt svart och vitt var det inte under en festkväll. Smoking kan man köpa nästan var som helst. Det har faktiskt blivit mer och mer populärt att köpa smoking online. Då är oftast priserna mycket lägre än vad de är i butik.

Smokingen från TV till hemmet

Någon som verkligen har tagit fram smokingen ifrån fin rummen till världens hem är karaktären James Bond som oftast gick runt i en smoking, om han inte dök eller gjorde något annat som gjorde att man måste ha andra kläder. Människor ser och såg upp till den hemlighetsfulle karaktären som räddade världen om och om igen. Som du kanske vet så har popidoler, skådespelare stor påverkan på hur människor klär sig, vilket också James Bond hade.

Köp din frack eller smoking på frackkompaniet.se.

Hitta vårens senaste trender

Skrivet av Olof | Postad i Allmänt | Postat den 12-01-2011

0

Nu när jul och nyår är över är det åter dags att återgå till skola och arbete. Som tur väl är går vi hela tiden mot varmare klimat och om ett par månader kommer både all snö och slask vara utbytt mot en varm sol. Det kanske låter tidigt men flera utav de stora klädbutikerna har redan börjat lansera sina vårkollektionerna där man kan hitta plagg från det senaste modet. Blandat med att vissa även har kvar sin vinter-rea kan man göra många fynd. Kläder på rea är något många uppskattar och man kan allt hitta sig många favoriter.

De butiker som tjuvstartat med att göra reklam för vår och sommarkläderna har allt från nya toppar till klänningar. Några av de butiker som redan börjat är bland annat Nelly och La redoute som säljer kläder både till damer, herrar och barn. Hos La redoute kan man även beställa hem deras nya katalog ifall man hellre föredrar det än kolla igenom sortimentet på internet.

Hitta festkläderna till nyår

Skrivet av Olof | Postad i Allmänt | Postat den 25-12-2010

0

Julen börjar lida mot sitt slut och nästa vecka kommer de flesta att fira det nya året med olika fester och evenemang. Om det är en finare tillställning vill man gärna klä upp sig och många damer föredrar att bära klänning under kvällen. Ifall ni inte har något plagg sedan tidigare och ska handla något nytt hjälper vi här till att tipsa er om butiker på nätet som säljer bra och snygga klänningar.

En av de största butikerna är Nelly.com och de har alla sorters olika klänningar där både pris och färg varierar. I skrivande stund har de över 400 festklänningar så här kan troligtvis alla hitta något guldkorn som de tycker om. Inom ett par dagar kommer även mellandagsrean att dra igång där de säkert rear ut kläder till väldigt bra pris!

Förutom Nelly finns det många andra butiker där ni kan hitta mycket med kläder, bland annat Ellos och Halens. Det är två butiker som varit med länge branschen och har förutom kläder mycket annat för hemmet. De har stort utbud utav kläder både för damer, herrar och barn.

En annan butik med mycket festklänningar är Paula myo. De säljer endast kläder till damer och vill du ha din leverans innan nyår bör du beställa innan den 29 december. Det brukar bara ta ett par dagar innan paketet anländer men ibland kan posten vara lite sega och då är det bra att man beställt i tid, man vill ju inte att man får kläderna dagen efter precis…

Hitta mode online

Skrivet av Olof | Postad i Allmänt | Postat den 04-10-2010

0

Att handla mode och kläder på nätet är något som blivit väldigt populärt och idag finns det ett flertal butiker där man kan handla mode. Med den konkurrens som råder mellan butikerna kan man ofta hitta kläder till ett väldigt bra pris. Om man bara kollar igenom olika butiker innan man handlar går det att göra stora fynd!

Några av de populäraste butikerna för ungdomar är Bubbleroom och Nelly. De är båda väldigt flitiga med att uppdatera sortimentet och sälja ut billiga kläder. En annan butik som också är populär är Ellos som förutom kläder även säljer hemelektronik och mycket annat!

Tips innan ni handlar mode online

Nedan finns en liten punktlista som man bör tänka på innan man beställer kläder eller något annat på internet. Detta är sådan information ni bör hitta på butikens sida.

  • Verkar butiken vara seriös?
  • Vad finns för betalalternativ?
  • Vad är aktuella fraktavgifter?
  • Är butiken certifierad för trygg e-handel?

Ett smart sätt att granska butiker är helt enkelt att göra sökningar på Google och Prisjakt. Har de missnöjda kunder är det oftast folk som bloggat om det. Ett smart sätt att hitta tidigare kunders erfarenheter!