SEO sunday och Google Penguin

Skrivet av Kim | Postad i Information | Postat den 09-06-2012

0

I söndags var jag återigen med på SEO-sunday på seo-forum.se men den här gången var det inte lika självklart. Googles nya algoritmer är grymma på att hitta onaturliga länkar. Tyvärr hittar google lite väl mycket onaturliga länkar så det känns tom olustigt varje gång man lägger en relevant länk även fast den tillför besökare något. Jag är definitivt inte ensam om att tycka så.  Var och varannan sökmotoroptimerare har blivit mer eller mindre paranoid över länkbygge och det är inte konstigt att vissa hävdar att SEO är död. Jag håller inte med. SEO’n är absolut inte död. Det gäller bara att ta det till en annan nivå. En GOD nivå.

En bra början är bygga sin sajter enligt googles riktlinjer.

Det låter kanske självklart, men faktum är att det är väldigt svårt få ranking på en sajt om bingo, tex bingosajt.sesvenskbingoguide.nu eller bingo-bonusar.com genom att INTE manipulera googles algoritmer. Det är omöjligt eller väldigt svårt, att få naturliga inlänkar inom dessa nischer. Alla fall till den volym som krävs för att konkurrera med de sajter som definitivt inte följer googles riklinjer. Däremot kan man definitivt få naturliga inlänkar till sajter om staden Freiburg eller Madeira.

SEO-Sunday

Skrivet av Kim | Postad i Allmänt | Postat den 14-02-2012

0

seo-sundayI Söndags medverkade jag i SEO-sunday som är ett event för SEO’s som vi ha hjälp, och hjälpa andra med reklam. Det är absolut inte bara ”hjälpen” som är dragkraften för mig. Dragkraften blir pushen och motivationen man får genom att jobba tillsammans och nära andra branschkollegor. Här under ska jag försöka berätta vad några av de medverkade höll på med.

Erik Bergman, en vän till mig, arbetade med en sida om slotspelet Mega Moolah på http://www.mega-moolah.se. Erik är en stor affiliate inom Bingo och jag driver bland annat en sajt om webbhotell tillsammans med honom. Läs hans blogg på erikbergman.se. En till grym affilite som håller på med Bingo är Nicklas och i söndags jobbade han med just bingo via sin sajt jackpotjoy.nu. Följ Nicklar på bluecow.se, där kan ni garanterat lära er ett och annat om SEO.

Tyvärr Fredrik, men söndagens absolut innehållsfattigaste sajt står du för. Fredrik jobbade med poker-online.nu som i dagsläget består av 2 sidor text + standard wordpress tema, ser ut ungefär som mina sajter. Vi får hoppas att poker-online.nu blir en riktig hit om ett tag. Även Fredrik är duktig sökmotoroptimerare.  Poker-online.nu kommer förmodligen generera många sköna tusenlappar om några månader.

Precis när jag trodde att jag klarat av alla ser jag på seo-forum.se att även Hakan jobbade med casino-SEO i söndags.  På spelabingoonline.net guidar han de nya bingospelarna till de vattenhåll där de kan släcka sin speltörst. Förmodligen blir spelarna fattigare och Haken rikare. Men det är ju så det funkar i betting-kretsar. Inget konstigt med det 🙂

Avslutningsvis kan jag säga att SEO-sunday blev en riktig hit. Mer SEO åt folket!

 

Sökordsoptimering blir allt viktigare

Skrivet av Kim | Postad i Allmänt | Postat den 14-10-2010

0

Har du en hemsida och vill lära dig mer om sökmotoroptimering? Då rekommenderar vi dig att ta en titt på bhp.se och deras avsnitt för sökoptimering.

Sökmotoroptimering är en relativ ny vetenskap som blir alltid viktigare att känna till. Grunderna är lätta att lära sig men om du behöver ha bästa möjliga resultat för din webbsida rekommenderar vi dig att anlita en expert inom området. Metoderna för sökmotoroptimering är nämligen något som förändras hela tiden allt eftersom Google och övriga sökmotorer ändra sina algoritmer.

Varje dag görs ungefär 7 miljonär sökningar på google. Missa inte din del av dem! Ta vara på de sökningar som lika gärna borde lett dem till dig och din hemsida.

Sökmotoroptimering

Skrivet av Kim | Postad i Allmänt | Postat den 26-07-2010

0

Sökmotoroptimering är den optimering du gör för att en webbsida ska få så bra förutsättningar i sökmotorer som möjligt.

Det är ingen slump som avgör att en webbsida ska ligger på förstaplatsen på Google. Faktum är att google har extremt avancerade algoritmer för att avgöra vilken webbsida som förtjänar förstaplatsen. Det sägs att algoritmen innefattar flera hundra olika parametrar och de flesta är givetvis hemliga.

Det finns dock ganska mycket som är allmänt känt inom sökmotoroptimering som kan ta en hemsida rätt långt upp i sökresultatet. Tex hur titeln är utformad, rubriken, texten, länkar till webbsidan mm.

Läs mer om sökmotoroptimeringsökmotoroptimering.nu, den absolut bästa webbsidan för dig som väll lära dig mer om sökmotoroptimering / SEO (Search engine optimization).