SEO sunday och Google Penguin

Skrivet av Kim | Postad i Information | Postat den 09-06-2012

0

I söndags var jag återigen med på SEO-sunday på seo-forum.se men den här gången var det inte lika självklart. Googles nya algoritmer är grymma på att hitta onaturliga länkar. Tyvärr hittar google lite väl mycket onaturliga länkar så det känns tom olustigt varje gång man lägger en relevant länk även fast den tillför besökare något. Jag är definitivt inte ensam om att tycka så.  Var och varannan sökmotoroptimerare har blivit mer eller mindre paranoid över länkbygge och det är inte konstigt att vissa hävdar att SEO är död. Jag håller inte med. SEO’n är absolut inte död. Det gäller bara att ta det till en annan nivå. En GOD nivå.

En bra början är bygga sin sajter enligt googles riktlinjer.

Det låter kanske självklart, men faktum är att det är väldigt svårt få ranking på en sajt om bingo, tex bingosajt.sesvenskbingoguide.nu eller bingo-bonusar.com genom att INTE manipulera googles algoritmer. Det är omöjligt eller väldigt svårt, att få naturliga inlänkar inom dessa nischer. Alla fall till den volym som krävs för att konkurrera med de sajter som definitivt inte följer googles riklinjer. Däremot kan man definitivt få naturliga inlänkar till sajter om staden Freiburg eller Madeira.

SEO-sunday igen (del3)

Skrivet av Kim | Postad i Allmänt | Postat den 25-02-2012

0

David Olofsson putsade på en riktigt läsvärd artikel som handlar om när FBI stormade in i hans rum i Umeå. Väldigt läsvärd och artikeln hittar  du på Davids blogg.

Jonathan Björklund jobbade med sneakersbloggen.se som innehåller massor av information av bilder på converse skor och andra typer av skor.

Simon Wall jobbade men en informationssida om larm till hem. Perfekt läsning för dig som vill veta mer om larm.

Tofffe123 jobbade med SEO på spelkanalen.com som innehåller massor om välkomstbonusar och insättningsbonusar.

W2Best jobbade med tjana-pengar.nu. Ett ämne som jag finns väldigt intressant. Vill du tjäna pengar på internet rekommenderar jag dig att ta dig en titt på tjana-pengar.nu. Det finns alltid något nytt att lära sig!

SEO-sunday igen (del2)

Skrivet av Kim | Postad i Allmänt | Postat den 25-02-2012

0

Här kommer fortsättningen till SEO-sunday.

Johnz jobbade med en sajt som handlar om solglasögon. Just solglasögon är en produkt som är utmärkt att sälja på nätet. De små och går därför att lagerhålla i en garderob eller liknande, och det finns bra marginal. Perfekt nisch!

Spexer jobbade med en sajt om arbetsförmedlingen. Ett ställe som jag hoppas att jag aldrig behöver gå till 🙂

Håkan Persson jobbade med en nisch-sajt om granitskivor på alltigranit.se. Granit är ett mycket snyggt material som jag anser gör sig särskilt bra på köksbänkar.

Nicklas jobbade som vanligt med bingo-sajter. I Söndags var det dags för natbingon.nu att få några timmar SEO-arbete.

SEO-sunday igen (del1)

Skrivet av Kim | Postad i Allmänt | Postat den 25-02-2012

0

I söndags var det dags för en ny omgång SEO-sunday och startfältet var nästan lika starkt som förra gången. Här kommer en beskrivning av några deltagare.

Faktaartiklar.se

Mindphaser jobbade med artikelkatalogen faktaartiklar.se som så småningom kommer innehålla massor av information och fakta om olika ting. Jag kommer definitivt att prova den katalogen inom kort.

Jagarboden.se

Tore jobbade med jagarboden.se som säljer knivar och mycket annat som är jakt-relaterat. Snittordervärdet ser ut att ligga rätt högt i den butiken så det klingar nog till rejält i kassen när någon handlar. Jag hade tex en kniv för över 15.000kr. Lite för dyrt för min smak dock 🙂

Gratisbingopengar.net

Hakan jobbade med sin bingo-sajt gratisbingopengar.net. Jag har inte alls insatt i inom bingo, men det definitivt en intressant nisch.

Wordfeud.n.nu

Jingo jobbade med sin sajt om wordfued på wordfeud.n.nu. Helt rätt!

 Tandblekning.nu

Fredrik jobbade med en sajt om bra tandblekning. Ett område som jag är mycket bekant med 🙂

 

SEO-Sunday (del 2)

Skrivet av Kim | Postad i Allmänt | Postat den 14-02-2012

0

SEO-Sunday slutade inte i förra inlägget. Här kommer mer information om vad vi höll på med i söndags.

MindPhaser jobbade med sin sajt om våffeljärn på vaffeljarn.eu. En riktigt bra sajt om ämnet. Ska du köpa ett nytt järn rekommenderar jag sajten som tex innehåller recensioner och priser. Nu blev jag helt plötsligt väldigt sugen på våfflor också… Typiskt.

Petter Hedman som bland annat säljer kryddor på kryddjohan.se jobbade i söndags med något helt annat. Nämligen bröstförstoring. Kanske har han hittat någon krydda som gör att man får större bröst? 🙂

SEO-forum användaren Alle9134 jobbade med en sajt om Mahjong på newsaboutmahjong.com. För ca 15 år sedan var mahjong ett av de första spelen jag hade på min 2-86a. Gissa om jag spelade det mycket?

Något som jag är ett stort fan av är att tjäna pengar på internet hemma. Det är just detta ämne om Spexer skriver om på internetarbete.se. Är du ute efter en nybörjarguide om hur man går till väga så rekommenderar jag er att gå in läsa mer om ämnet.

KarlDJ skrev en guide om däck på nätet som bland annat innehåller information om hur man kan få tag på billiga däck och vart. Att sälja däck på nätet är ännu inte så vanligt, men det kommer! Smart av KarlDJ att sätta upp en sajt om det nu innan konkurrensen blir mördande svår.

SEO-Sunday

Skrivet av Kim | Postad i Allmänt | Postat den 14-02-2012

0

seo-sundayI Söndags medverkade jag i SEO-sunday som är ett event för SEO’s som vi ha hjälp, och hjälpa andra med reklam. Det är absolut inte bara ”hjälpen” som är dragkraften för mig. Dragkraften blir pushen och motivationen man får genom att jobba tillsammans och nära andra branschkollegor. Här under ska jag försöka berätta vad några av de medverkade höll på med.

Erik Bergman, en vän till mig, arbetade med en sida om slotspelet Mega Moolah på http://www.mega-moolah.se. Erik är en stor affiliate inom Bingo och jag driver bland annat en sajt om webbhotell tillsammans med honom. Läs hans blogg på erikbergman.se. En till grym affilite som håller på med Bingo är Nicklas och i söndags jobbade han med just bingo via sin sajt jackpotjoy.nu. Följ Nicklar på bluecow.se, där kan ni garanterat lära er ett och annat om SEO.

Tyvärr Fredrik, men söndagens absolut innehållsfattigaste sajt står du för. Fredrik jobbade med poker-online.nu som i dagsläget består av 2 sidor text + standard wordpress tema, ser ut ungefär som mina sajter. Vi får hoppas att poker-online.nu blir en riktig hit om ett tag. Även Fredrik är duktig sökmotoroptimerare.  Poker-online.nu kommer förmodligen generera många sköna tusenlappar om några månader.

Precis när jag trodde att jag klarat av alla ser jag på seo-forum.se att även Hakan jobbade med casino-SEO i söndags.  På spelabingoonline.net guidar han de nya bingospelarna till de vattenhåll där de kan släcka sin speltörst. Förmodligen blir spelarna fattigare och Haken rikare. Men det är ju så det funkar i betting-kretsar. Inget konstigt med det 🙂

Avslutningsvis kan jag säga att SEO-sunday blev en riktig hit. Mer SEO åt folket!