Thunderbirds

Skrivet av Olof | Postad i Filmer | Postat den 02-09-2010

1

Är det någon här som minns Thunderbirds? Det är en serie gjord av Gerry and Sylvia Anderson. Istället för vanliga dockor har man använt sig utav en speciell teknik och filmar dockor. Dockorna styr de sedan med snören precis som man gjorde förr på barnteater. Kan låta fjolligt för dagens ungdomar men det är en underbar film som tyvärr har försvunnit i skuggorna.

Serien sändes översatt till svenska på Junior fyran under 90-talet. Det var företaget pangljud som stod för översättningen och rösterna kan man känna igen från en rad andra program. Efter att seriens visats har tydligen banden med översättningarna försvunnit eller raderats. Tv4 ger inte så mycket info vad som egentligen hände men troligtvis går dessa inte längre att få tag på. När serien sedan sändes på Tv4 science fiction var det med orginal-ljudet vilket stärker misstankarna att de inte har kvar serien.

PhatSeeJay har som tur väl är laddat upp introt till Thunderbirds på svenska. Han har tagit ljudet från ett vhsband och sedan klippt ihop det med en film som har högre kvalité. Han har även lagt upp ett helt avsnitt på sin kanal. Man kan bara hoppas att han får tag i mer ljudspår så det går att återskapa den svenska versionen utav Thunderbirds.


Taggar:

Kommentarer (1)

Världens bästa barnprogram!
RIP svenska dubbningen av thunderbirds ;'<

Lämna en kommentar